Sreda, 20.06.2001.

23:00

KOSTUNICA: ZAKON DO KRAJA JUNA

Izvor: B92

Default images
Predsednik SRJ Vojislav Kostunica je u sredu izrazio je optimizam da ce Zakon o saradnji SRJ sa Haskim Tribunalom biti usvojen ovog meseca, uprkos dubokoj podeljenosti u vladajucoj jugoslovenskoj koaliciji. "Prilicno sam optimistican da cemo doci do tog zakona. Veoma je vazno da imamo zakonsku osnovu za saradnju sa Hagom", rekao je Kostunica novinarima posle sastanka sa madjarskim predsednikom Ferencom Madlom. Kostunica je dodao da "problem postoji u federalnom parlamentu", ali da ce biti "ucinjeno sve da zakon bude usvojen do kraja juna" i dodao da se trenutno razmatraju "drugi nacini" za usvajanje zakona, prenosi Srna.

Jugoslovenski predsednik je, medjutim, u sredu uvece, po povratku iz zvanicne posete Madjarskoj, izbegao da iznese detalje o svojoj budimpestanskoj najavi da ce SRJ do kraja jula usvojiti Zakon o saradnji sa Tribunalkom u Hagu, javlja Radio B92. U izjavi za novinare na surcinskom aerodromu, on je protokolarno govorio o rezultatima posete jugolovenske delgacije na cijem celu je bio, a kao najvaznije istakao one koji se ticu ekonomske saradnje dve zemlje. ''Potpisana su dva vazna sporazuma: o uzajamnom podsticanju i zastiti investicija i sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja'', rekao je predsednik SRJ i najavio da ce veoma brzo biti potpisan i sporazum o slobodnoj trgovini. Kostunica nije bio raspolozen da odgovara na pitanja novinara, sto je vec postalo uobicajeno prilikom njegovih izjava na surcinskom aerodromu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: