Ponedeljak, 28.05.2001.

16:02

SINDIKAT POLJOPRIVREDE NAJAVIO BLOKADU PUTEVA

Izvor: B92

Default images
Sindikat radnika poljoprivrede, vodoprivrede, prehrambene i duvanske industrije najavio je za 6. jun dvocasovnu blokadu svih puteva u Srbiji. Blokada ce trajati od 7 do 9 casova ujutro, a organizavane je zato sto Vlada Srbije nije ispunila sve zahteve sindikata. “Trazimo da Vlada isplati najugrozenijim radnicima jednokratnu pomoc od 6 hiljada dinara, i prizna staz radnicima kojima nisu placani doprinosi zbog nedostatka sredstava u preduzecima”, izjavio je na konferenciji za novinare predsednik republickog odbora Sindikata poljoprivrede Zoran Malenovic. Kako prenosi Radio B92, on je rekao da sindikat ima nameru da "izlaskom sa privrednom mehanizacijom izrazi svoje nezadovoljstvo blokadom medjudrzavnih, medjuregionalnih i medjuopstinskih puteva i time skrene paznju javnosti da zaposleni u ovoj grani nisu u mogucnocsti da dalje u ovim uslovima rade i proizvode, a da od svog rada nisu u stanju da obezbede minimum egzistencije za sevbe i svoje porodice". “Ministar poljoprivrede Dragan Veselinov nam je posle konsulacija sa premijerom Djindjicem rekao da je moguce resiti problem neisplacenog staza, ali da za jednokratnu pomoc Vlada nema novaca”, izjavio je Malenovic. “Zbog toga ostajemo pri najavi protesta”, dodao je predsednik sindikata.

Radnici takodje zahtevaju otpis dugova poljoprivrednih preduzeca i zadruga, izmiravanje obaveza Vlade Srbije prema istim preduzecima, kao i mere ekonomske politike kojim bi se stvorili uslovi za bolje zaposljavanje i redovnije zarade u poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Medju zahtevima su i stimulisanje domace proizvodnje, a ne uvoz strane robe i socijalni program za zbrinjavanje radnika u firmama koje odlaze pod stecaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: