Nedelja, 27.05.2001.

17:48

JEDAN DECAK POGINUO, A JEDAN RANJEN U EKSPLOZIJI MINE

Izvor: B92

Default images
Nedzat Kamberi (12) je poginuo, a Besnik Redzepi (11) tesko ranjen u eksploziji troblonske mine u selu Oraovica, kod Preseva, saopstio je Pres centar u Bujanovcu, javlja dopisnik Radija B92 Radoman Iric. Oba decaka su iz Oraovice, i stradali su oko 10 casova i 30 minuta u nedelju, igrajuci se neeksplodiranom tromblonskom minom. Povredjeni decak prebacen je u vranjansku bolnicu i nalazi se van zivotne opasnosti.

Da ovo nece biti posledni slucaj ove vrste, moze se zakljuciti iz reci Ljubomira Podunavca, portparola Pres centra u Bujanovcu. “U hrastovoj sumi iza sela Lucane, u opstini Bujanovac, albanski ekstremisti postavili su oko 800 protivpesadijskih mina, a minirali su i komunikacije od sela Lucane prema Dobrosinu, kao i podrucje u blizini dzamije u Lucanu. Mine su polozene i u sumi ka obliznjem brdu Gropa, na seoskom putu Mali Trnovac - Odanovce i na putu od manastira Sveti Arhangel u selu Lopardince prema visu Vrsnik”, rekao je Podunavac, prenosi B92. “Proces demilitarizacije Sektora B Centar Kopnene zone je u toku, kao i demobilizacija pripadnika takozvane ‘Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanovca’”, tvrdi Podunavac

U preostalih kvadratnih 50 kvadratnih kilometara Sektora B Centar Kopnene zone Zdruzene snage bezbednosti treba da udju 31. maja. Time ce biti stavljena tacka na povratak cele teritorije Kopnene zone koju su albanski ekstremisti drzali od 21. novembra prosle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: