Petak, 25.05.2001.

16:38

RESTRIKCIJE DO PONEDELJKA?

Izvor: B92

Default images
Restrikcije struje u celoj Srbiji se nastavljaju. Do restrikcija je, delom, doslo zbog kvara u termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu, a delom su u pitanju planska iskljucenja usled tekucih remonta u proizvodnim kapacitetima. Ministar energetike Goran Novakovic za Radio B92 kaze da ce iskljucenja prestati za dva do tri dana. Glavni dispecer “Elektroprivrede Srbije” Dragan Vignjevic, govoreci o trenutnoj elektroenergetskoj situaciji, izjavio je da “su jos na snazi havarijska iskljucenja svake grupe potrosaca po 4 sata”. “Nadamo se da redukcija nece biti naredne noci, ali se spremamo da sprovodimo redukcije kroz jutarnji i popodnevni spic”, kaze Vignjevic.

Termoelektranu “Nikola Tesla” u petak su posetili ministar energetike Goran Novakovic i generalni direktor EPS Ljubomir Geric. Generalni direktor obrenovacke termoelektrane Bosko Buha, govoreci o kvarovima i tekucim remontima u ovom objektu za B92 kaze: “ovakve situacije se desavaju retko, ali se desavaju. Uzrok je neadekvatno odrzavanje opreme u prethodnom periodu. Prakticno nismo imali remonte u prethodnih 10 godina. Vratili smo jedan od blokova na mrezu, u nedelju vracamo, najverovatnije, jos jedan, a u ponedeljak jos jedan i to bi trebalo da potpuno resi probleme”, izjavio je Buha, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: