Četvrtak, 24.05.2001.

21:27

ULAZAK U SEKTOR B

Izvor: B92

Default images
U cetvrtak oko 18 casova zdruzene vojno-policijske snage Srbije i Jugoslavije zavrsile su akciju ulaska u veci deo Sektora B Zone kopnene bezbednosti i na taj nacin gotovo u potpunosti zauzele granicu prema Kosovu. Akcija je protekla mirno, a zabelezeno je ubistvo jednog od komandanata OVPBM i clana pregovarackog tima, poznatog pod nadimkom Kapetan Lesi. Kako javlja dopisnik Radija B92 Radoman Iric, Zdruzene snage su prema planu usle u dva od ukupno tri dela Sektora B. Akcija je izvedena bez vecih incidenata, a to je potvrdio i glavnokomandujuci Zduzenih snaga, general-potpukovnik Ninoslav Krstic. »Na pravcima pokreta ima mina, naoruzanja, municije. Zdruzene snage nemaju ranjenih«, rekao je Krstic, javlja B92.

Prilikom ulaska Zdruzenih snaga u Sektor B, na licu mesta bilo je gotovo kompletno savezno i republicko rukovodstvo. Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je za RTS da je ulazak u Zonu B jedan od najvecih uspeha nove vlasti. »Ja to stavlja paralelno sa povratkom u Svetsku banku, jer su to znaci poverenja u novu demokratsku vlast. Ovo je bitno jer preseca lanac negativnih dogadjaja, koji su poceli s raspadom bivse Jugoslavije. Poceli smo da vracamo pozicije bez zrtava i to ohrabruje i moze da bude model za ceo region. Ovo ce obeshrabriti ekstremiste sa svih strana granice, a ohrabriti umerene ljude i medju Albancima. Nama medju njima trebaju partneri za razgovor«, rekao je Djindjic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: