Četvrtak, 10.05.2001.

08:05

RIKER: ZELELI BISMO DA VIDIMO IZRUCENJE OPTUZENIH TRIBUNALU

Izvor: B92

Default images
U izjavi za BBC portparol Stejt dipartmenta Filip Riker objasnio je sta konkretno Vasington ocekuje od Vlasti u Beogradu da bi podrzao donatorsku konferenciju. ''Zeleli bismo da vidimo izrucenje optuzenih Haskom tribunalu i napredak u drugim oblastima. Drzavni sekretar je pozdravio izjavu predsednika Kostunice da ce se ubrzati procedura usvajanja zakona o saradnji Jugoslavije sa Tribunalom. To bi bio korak u pozitivnom smeru. Sekretar Pauel je rekao da optuzenima za ratne zlocine treba da se sudi u Hagu i da u vezi s tim ocekujemo da predsednik Kostunica igra vodecu ulogu'', rekao je Riker.

Na pitanje da li to znaci da Vasington podrsku donatorskoj konferenciji ne uslovljava izrucenjem Slobodana Milosevica vec da samo trazi da neki od optuzenih budu prebaceni u Hag, Riker je odgovorio da ne zeli da iznosi listu uslova: ,,Mi zelimo napredak, sekretar Pauel je izrazio podrsku ekonomskom oporavku Jugoslavije, za sta smo vrlo zainteresovani, ali je naglasio da je saradnja sa Haskim sudom neophodna da bi SAD podrzale donatorsku konferenciju'', rekao je portparol Stejt Dipartmenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: