Utorak, 08.05.2001.

16:56

REGOVANJA POSLANIKA U SKUPSTINI SRBIJE

Izvor: B92

Default images
Poslanici republicke Skupstine razlicito su reagovali na prvu seksualno-politicku aferu u Srbiji. Sef poslanicke grupe DOS-a Cedomir Jovanovic ocenjuje da je nastupio kanibalizam medija koji objavljuju besmislice na ovu temu. ''Nije bitno sto se to desava u okviru poslanicke grupe DOS-a, to je problem naseg drustva'', kaze Jovanovic. Njegove kolege iz SPS-a i Stranke Srpskog Jedinstva, Branislav Ivkovic i Borislav Pelevic, sumnjaju da se iza slucaja Vuka Obradovica kriju sukobi interesa u Vladi Srbije, javlja Radio B92. Branislav Ivkovicocenio je da ne treba zaboraviti da potpredsednik Vlade Srbije Vuk Obradovic radi vrlo odgovoran posao i da radeci taj posao sigurno moze mnogima i da zasmeta jer moze taj posao da usmeri ne samo na one koji su ranije bili na vlasti nego i na one koji su sada na vlasti", rekao je Ivkovic. Predsednik Stranke srpskog jedinstva Borislav Pelevic izjavio je da ne veruje da je "Vuk Obradovic seksualni manijak". "Zaista mi ne lici na takvog coveka, ali ako se dokaze trebalo bi da cela Vlada podnese ostavku", rekao je Pelevic novinarima u Skupstini Srbije. "Mozda je nagazio nekoga iz Vlade sa svojom komisijom za otkrivanje korupcije", dodao je Pelevic.

Zene-poslanici u republickoj skupstini jednodusne su u oceni da najpre treba utvrditi da li postoji odgovornost Vuka Obradovica za seksualno zlostavljanje. ''To je ozbiljna optuzba'', kaze potpredsednik Skupstine Srbije i clan Gradjanskog saveza Srbije Natasa Micic i dodaje: ''To je veliki pomak u novoj vlasti da se uopste raspravlja o seksualnom uznemiravanju. Ukoliko se utvrdi i dokaze da je to zlostavljanje zaista vrsio Vuk Obradovic, mislim da njemu nema mesta u novoj vlasti i da za to treba da odgovara''.

''Trazimo sveobuhvatnu istragu ovog slucaja'', kaze poslanik DOS-a i koordinator Zenske politicke mreze Lejla Ruzdic dodajuci da su clanice te organizaciji bile zapanjene pricom koja je stigla iz Socijaldemokratije. Lejla Ruzdic je navela i da Zenska politicka mreza vodi akciju za izmenu krivicnih zakona Srbije i Jugoslavije kao bi se nasilje nad zenama tretiralo kao posebno krivicno delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: