Petak, 13.04.2001.

09:47

RANKOVIC: ZAKON O EKSTRA PROFITU NAPRAVLJEN NESTRUCNO

Izvor: B92

Default images
Profesor Ekonosmkog fakulteta Jovan Rankovic smatra da ce zakonom o jednokratnom porezu na ekstra dohodak i ekstra imovinu biti pogodjena prvenstveno drustvena preduzeca, a manje pojedinci. U izjavi Radiju B92, on istovremeno upozorava vladu da ne racuna na veliki novac ove vrsta oporezivanja. “Bojim se da drzava nece moci da obezbedi velika gotovinska sredstav kroz to oporezivanje, zbog toga sto vecina preduzeca ne raspolaze gotovinom. Ona moze da zahvati deo kapitala, koji naknadno moze da bude predmet prodaje. Niti preduzeca, niti pojedinci ne raspolazu gotovinom koju bi mogli da plate putem oporezivanja”, kaze Rankovic.

Profesor Rankovic takodje smatra da ce biti tesko obuhvatiti pojedince koji su svoje bogatstvo stekli privilegijama. “Pojedinci su se obogatili tako sto su besplatno dobili stanove ili kupili velike stanove... Sad treba da se resi kome to treba oduzeti. Oni uglavnom nece doci pod udar tog zakona, mozda samo jedan mali broj njih, vec ce pod udar ce doci uglavnom preduzeca. Mislim da je taj zakon napravljen na brzinu, i od strane ljudi koji nisu eksperti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: