Subota, 10.02.2001.

15:49

PAK: IZRUCENJE "VUKOVARSKE TROJKE" - ZNAK DOBRE VOLJE

Izvor: B92

Default images
Predsedavajuca delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Jugoistocnom Evropom Doris Pak je u subotu, na zavrsetku trodnevne posete Jugoslaviji, rekla da je u susretima sa visokim jugoslovenskim zvanicnicima prenela stav da bi "znak dobre volje" za saradnju sa Hagom mogao da bude izrucenje "vukovarske trojke" - Veselina Sljivancanina, Milana Mrksica i Miroslava Radica. Pak je rekla da su jugoslovenski zvanicnici "pokazali razumevanje", ali da u vezi sa tim predlogom od njih nije dobila konkretan odgovor. Ona je istakla da su uslovi za saradnju sa EU, koji podrazumevaju postovanje evropskih standarda, "jednaki za sve" zemlje bivse Jugoslavije i navela da "neki ratni zlocinci jos zive ovde”. Konstatujuci da faza u kojoj je Jugoslaviji potrebna hitna pomoc jos nije zavrsena, ona je rekla da se delegacija priprema da postepeno predje na drugu fazu pomoci, sa naglaskom na ekonomskom razvoju i obnovi, kao i izgradnji institucija. Ona je pozdravila nameru jugoslovenskih vlasti da ustanove "komisiju za istinu", radi "suocavanja sa dogadjajima iz skore proslosti" i da se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Osim sa visokim jugoslovenskim zvanicnicima, delegacija Evropskog parlamenta se tokom posete Beogradu sastala i sa predstavnicima Svetske banke, koji ce u saradnji sa Evropskom komisijom napraviti nacrt potreba za inostranu ekonomsku pomoc za Medjunarodnu donatorsku konferenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: