Subota, 10.02.2001.

00:59

SRBIJA PRED EPIDEMIJOM GRIPA

Izvor: B92

Default images
U pojedinim gradovima i regijama Srbije naredne sedmice mogla bi da bude proglasena epidemija gripa, ako bude nastavljen sadasnji tempo prijavljivanja obolelih, dok u samoj Vojvodini uslovi za proglasenje epidemije vec postoje, pise "Blic" od subote, prenosi SRNA. U Vojvodini je od 22. januara do 8. februara registrovano 15 477 obolelih od gripa, od cega samo u Novom Sadu 1 970, sto je dovoljno da se proglasi epidemija. U Beogradu se poslednjih dana dnevno registruje vise od 1000 oboljelih. Kao protivepidemijska mjera predlozeno je da se uvede zabrana posete bolnicama i stacionarnim zdravstvenim ustanovama na podrucju grada.

Nacelnik sektora za epidemiologiju Higijenskog zavoda u Novom Sadu Borisa Vukovic izjavio je da je na teritoriji Vojvodine, prema do sada raspolozivim podacima, pocela epidemija gripa, javlja Radio 021. "Mozemo reci da je epidemija pocela, jer je do sada prijavljeno oko 15 i po hiljada slucajeva, koji su registrovani od 22. januara do 8. februara", rekao je Vukovic, i naglasio da je od tog broja u Novom Sadu prijavljeno gotovo dve hiljade slucaja gripa. Prema njegovim recima, to nisu konacni podaci, posto pojedini domovi zdravlja u Vojvodini jos nisu dostavili tacan broj obolelih, prenosi Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: