Sreda, 07.02.2001.

15:51

VUKSIC: NEOPHODNA REVIZIJA KUMANOVSKOG SPORAZUMA

Izvor: B92

Default images
Potpredsednik PDS Dragan Vuksic izjavio je da je situacija na jugu Srbije veoma komplikovana ciji je ishod neizvestan. Vuksic je istakao da je u ovom trenutku neophodno ucesce medjunarodne zajednice u resavanju krize, koja bi trebala da se izjasni da li je za stabilnost ovog regiona ili ne. "U Beogradu su se desile krupne promene, u Americi su se desile normalne promene, sad je vreme da Amerika preispita svoju politiku i da se zaista zalozi za resenje problema na nacin koji bi obezbedio miran zivot svim nacionalnim zajednicama na tom prostoru. Ako je sracunato da se podrucje te tri opstine pripoje Kosovu, a onda se problem Kosova resava u skladu sa rezolucijom 1244, onda mi takvo resenje ne mozemo prihvatiti, onda smo mi tu prevareni", kaze Vuksic. Dragan Vuksic je rekao da je neophodno izvrsiti reviziju Kumanovskog sporazuma i uklanjanje zone bezbednosti na jugu Srbije koju je opisao kao najveca sramota za medjunarodnu zajednicu. “Ta zona je omca oko vrata za Srbiju i najlosije resenje koje je do sada usvojeno u medjunarodnim odnosima pod vidom mirovne operacije”, izjavio je Vuksic i dodao da je za smirivanje situacije potreban neposredan kontakt Vojske Jugoslavije i KFOR-a, prenosi B92.

Potpredsednik Pokreta za demokratsku Srbiju Dragan Vuksic ocenio je u sredu kao neprihvatljiv predlog Generalsataba Vojske Jugoslavije o otkupu vojnog roka. Kao glavni razlog za neprihvatanje tog predloga Vuksic je istakao razlike koje mogu nastati medju regrutima u pogledu prava i duznosti. Vuksic je izjavio i da je cinican predlog promene Zakona o vojsci, jer ga uglavnom traze ljudi koji pokusavaju da operu svoju biografiju. "Ja vas pitam ko to do 27 godine moze otkupi, da zbog njegovog odsustva nastanu veliki materijalni troskovi, a radi posteno u skladu sa zakonima i propisima i ako ne radi poslove kao sin Marko? Koji to regrut nema porodicne probleme? I poslednje sto su predlagaci rekli, takav obveznik bi bio preveden u rezervu. Kako moze da bude preveden u rezervu neko ko nije sluzio vojni rok? Kako se njemu moze dati oruzje ili poveriti neka duznost kada ce on neobucen ugroziti samog sebe i druge?", pita Vuksic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: