Petak, 02.02.2001.

18:20

KOSTUNICA PRIMIO DELEGACIJU AMERICKOG KONGRESA

Izvor: B92

Default images
Izrucenje Slobodana Milosevica Hagu bila je jedna od tema razgovora americke delegacije kongresmena i predsednika Kostunice. Kako prenosi Radio B92, senator i bivsi potpredsednicki kandidat Dzo Liberman izjavio je posle sastanka da u americkom Kongresu postoji zabrinutost povodom saradnje Jugoslavije s tribunalom u Hagu. “Nadamo se konstruktivnom progresu po tom pitanju, posto zelimo da prosirimo americku pomoc Beogradu”, naveo je Liberman. "Americka pomoc od 100 miliona dolara uslovljena je, izmedju ostalog, i saradnjom s haskim sudom, i tu se kao rok spominje 31. mart. Nastavak pomoci nece samo zavisiti od izrucenja Milosevica, vec i ostalih optuzenih, kao sto je Ratko Mladic", upozorio je Liberman. On je ocenio da SAD to vide kao "okoncanje jednog perioda u istoriji u skladu s principima medjunarodne pravde i najbolji nacin da se krene u nov period". "Mi smo izneli nas stav, a razumeli smo da se u Beogradu razgovara o ovom pitanju i nadamo se da ce se doci do obostrano povoljnog resenja", zakljucio je Liberman.

Povodom krize na jugu Srbije, americki senator i bivsi predsednicki kandidat Dzon Mekejn izjavio je da je americka delegacija od jugoslovenskih vlasti dobila uveravanja da ce se problemi u zoni bezbednosti resavati u saradnji s Kforom. "Shvatamo da je situacija ozbiljna ali smatramo da jos nije dostigla nivo kriticnosti koji zahteva bilo cije dodatno vojno angazovanje, osim Kforovog", rekao je Mekejn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: