Petak, 02.02.2001.

19:31

ZIZIC PRIMIO AMBASADORA ITALIJE

Izvor: B92

Default images
Predsednik Savezne vlade Zoran Zizic i ambasador Republike Italije Djovani Karadjola di Vijetri konstatovali su, prilikom susreta u Beogradu u petak, da teritorijalni integritet i suverenitet Jugoslavije treba ocuvati uz podsticanje svih poteza koji vode integraciji, a izbegavanje onih koji bi isli u suprotnom smeru. Kako je saopstio Kabinet predsednika Savezne vlade, ambasador Karadjola di Vijetri je izrazio narocito interesovanje za politicka desavanja u Crnoj Gori, zbog posebnih veza koje Italija ima s tom republikom, a koje su, kako je rekao, trenutno pomucene nekim nesporazumima. Premijer Zizic obavestio je ambasadora o namerama Savezne vlade da bude nastavljen dijalog predstavnika Crne Gore i Srbije, kako bi bio pronadjen nov okvir za federalnu zajednicu ravnopravnih republika, uz izbegavanje unilateralnih koraka, narocito imajuci u vidu predstojece izbore u Crnoj Gori.

Ambasador Di Vijetri izjavio je da ce do kraja februara privredi SRJ italijanska vlada uputiti deo od 120 miliona maraka, koliko je predvidjeno za prvu fazu obnove i izgradnje zemlje, javlja Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: