Četvrtak, 01.02.2001.

16:12

DJERIC: O DIVCU SVE NAJBOLJE

Izvor: B92

Default images
"Vecernje novosti" su u cetvrtak objavile faksimil pisma koje je bivsi savezni ministar sporta, Velizar Djeric, uputio Mirjani Markovic, a u kome je obavestava da je kandidatura Vlade Divca za clana sportske komisije Medjunarodnog olimpijskog komiteta stornirana. Podsetimo, predsednistvo Jugoslovenskog olimpijskog komiteta je odlucilo da se na tu funkciju u MOK-u predlozi Vlade Divac. Tim povodom Djeric u ovom pismu kaze kako je “preduzeo potrebne korake na osnovu kojih je pomenuti predlog povucen”.

“Na sastanku odrzanom 14.marta 2000-te godine, kome su osim mene prisustvovali Dragan Kicanovic, Ivica Dacic, Djordje Perisic i Borisa Vukovic, na moje izricito insistiranje dogovoreno je da kandidatura Vlade Divca bude hitno povucena jos u toku noci i da se posiljka vec upucena DHL-om MOK-u, zaustavi sto je vec ucinjeno”, stoji u pismu. Na Djericev predlog, Streljacki savez Jugoslavije je trazio od JOK-a da svoju odluku preispita i da umesto Divca predlozi Jasnu Sekaric, Vladimira Grbica ili Igora Milanovica.

U izjavi za Radio B 92, Velizar Djeric demantuje tekst u Vecernjim novostima, isticuci da je objavljeno pismo bez potpisa i pecata. Napominjuci da veruje da je rec o nesporazumu, Djeric tvrdi da je, kao bivsi savezni ministar, sva pisma i dopise zavodio i potpisivao. "Ne znam da li je podmetnuto, ali pismo koje je otislo nepotpisano i nezavedeno, govori sve. Ne mogu da garantujem nista sto nisam potpisao", upozorio je on. Sto se tice Vlade Divca, Djeric tvrdi da je rec o vrhunskom sportisti, ambasadoru dobre volje, "rodjeni smo u istom selu, cak smo i rodjaci". "O njemu sve najbolje, kao o patrioti i coveku koji je pomagao i pomagace jugoslovenski sport", zkljucuje Djeric.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: