Utorak, 30.01.2001.

23:04

FRANCUSKA NAJENERGICNIJE OSUDJUJE ALBANSKE TERORISTE

Izvor: B92

Default images
Francuska "najenergicnije osudjuje" teroristicke akcije albanskih ekstremista na Kosmetu i u zoni bezbednosti na jugu Srbije i "izrazava uverenje da ce napori Kfora i UNMIK-a, zdruzeni sa naporima koje ulazu vlasti u Beogradu, spreciti da se takve akcije ponove", izjavio je u utorak u Parizu predstavnik francuskog Ministarstva inostranih poslova Bernar Valero. Rec je "o ilegalnim, teroristickim akcijama" koje su za svaku osudu i koje osudjuje ceo svet, rekao je Valero povodom novog talasa albanskog nasilja i ukazao pri tom da je "za zaljenje i osudu to sto vinovnici nasilja nisu uhapseni i nisu odgovarali pred sudom za dela koja su pocinili". Zalazuci se pre svega za hapsenje vinovnika nasilja, Valero je na redovnoj konferenciji za novinare podsetio da je Francuska "u vise navrata" istakla potrebu da se stane na put nasilju i postigne smirivanje situacije u regionu. Francuska stoga ocekuje od Kfora da "pokaze najvecu budnost" kako bi se sprecio albanski terorizam na Kosmetu i na jugu Srbije, dodao je predstavnik Ke d'Orseja.

Valero, medjutim, nije odgovorio na vise novinarskih pitanja o tome ko je nadlezan za hapsenje i sudjenje teroristima za pocinjena zlodela i ubistva srpskih policajaca na jugu Srbije - srpske vlasti, Kfor ili Hag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: