Petak, 26.01.2001.

19:22

TERIN ZADOVOLJAN POSTIGNUTIM

Izvor: B92

Default images
Portparol britanskog kontingenta KFOR-a porucnik Martin Terin tvrdi da je britanski kontingent od kada je dosao na granicu Srbije i Kosova uhapsio 50 naoruzanih Albanaca i naglasava da su zadovoljni postignutim, javlja SRNA. On je za Bi-Bi-Si izjavio da se ovde radi o akciji vise nacionalnih kontingenata te da su rezultati koje su postigli posledica velikog broja vojnika KFOR-a u podrucju. "Saradjujemo sa srpskim vlastima sa kojima redovno razgovaramo o nacinima na koji bi se najbolje stvorile bezbednosne okolnosti u Zoni kopnene bezbednosti. Razgovori se vode na komandnom nivou i informacije se poslije prosledjuju komandantima jedinica na terenu koji opet mogu da kontaktiraju sa lokalnom srpskom policijom", rekao je Terin i naglasio da saradnja ne podrazumeva zajednicke patrole. Prema njegovim rijecima, KFOR je i dalje iskljucivo odgovoran za bezbednost na kosovskoj strani razdvajanja.

Komentarisuci izjavu komandanta britanskog kontingenta Roba Fraja da se albanski ekstremisti, psolije pojacanih mjera KFOR-a prema ostatku Kosova, sada snabdevaju oruzjem iz Makedonije, Terin je istakao: "Mislim da je htio reci da postoji vise kanala za doturanje oruzja. u zonu kopnene bezbednosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: