Petak, 19.01.2001.

07:50

VUCKOVIC OSUDJEN NA 14 GODINA ZATVORA ZBOG GENOCIDA

Izvor: B92

Default images
Srbin Miroslav Vuckovic iz sela Suvi Do kod Kosovske Mitrovice osudjen je u kosovskomitrovickom Okruznom sudu na kaznu zatvora od 14 godina zbog krivicnog dela genocida nad albanskim stanovnistvom u periodu od 22. marta do pocetka maja 1999. Predsednik Veca petorice Mahmut Haljimi saopstio je presudu nakon 11 sati vecanja, u kome su osim njega ucestvovale jos tri sudije Albanca i medjunarodni sudija Krister Karfamar. Ovo je prvi slucaj da je izrecena presuda za krivicno delo genocida od zavrsetka Drugog svetskog rata i sudjenja fasistickim vodjama pred medjunarodnim sudom u Nirnbergu i Tokiju. Vuckovicev advokat Miro Delevic je izrazio nadu da ce u postupku zalbe pred Vrhovnim sudom Kosova njegov branjenik imati vise sanse da dokaze svoju nevinost, nego sto je to bio slucaj tokom sudjenja u Okruznom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

U zatvoru u Kosovskoj Mitrovici jos 8 Srba ceka sudjenje za genocid, 4 za ratni zlocin, a u zatvoru u Prizrenu jos 13 Srba za genocid i ratni zlocin, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: