Sreda, 03.01.2001.

15:59

FORMIRANJE SKUPSTINE I VLADE VEROVATNO TEK 20. JANUARA

Izvor: B92

Default images
Kako sada stoje stvari, moze se desiti da nova vlada Srbije preuzme vlast tek u februaru. Republicka izborna komisija je u utorak, na osnovu presude Vrhovnog suda, donela odluku da se 10. Januara ponove izbori na 19 birackih mesta, sto znaci da ce nova skupstina Srbije biti konstituisana najverovatnije oko 20. Januara. Najnoviji zaplet rezultat je presude Vrhovnog suda od ponedeljka kojom je, povodom prigovora Srpske radikalne stranke, ponistena odluka Republicke izborne komisije da se ponovljeno glasanje na 19 birackih mesta, uprkos uocenim nepravilnostima, ne sprovede zato sto rezultati ne bi uticali na konacni skor.

Clan Republick izborn komisije iz DOS-a Biserka Zivkovic rekla je Radiju B92 da bi nova Skupstina u najboljem slucaju mogla da bude formirana 15 dana od dana raspisivanja ponovnih izbora. Ona je ocenila da podnosenje prigovora na odluku RIK da se ponove izbore na onim birackim mestima gde su poniseteni "ima za cilj odugovlacenje sa konstituisanjem nove Skupstine", i s obzirom na to izrazila nadu da ce "to biti neki rok oko 20. januara". "To cemo, medjutim, videti tek kad krenu sve izborne radnje oko ponavljanja izbora na ovim birackim mestima", dodala je Zivkoviceva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: