Nedelja, 17.12.2000.

19:54

RIKOSET UBIO UCESNIKA PROTESTA U LEPOSAVICU?

Izvor: B92

Default images
Kfor je u nedelju saopstio da je jedna osoba ubijena i jedna ranjena tokom nereda koji su nocas izbili u Leposavicu. Portparol Kfora, potpukovnik Anri de Lestapi rekao je da se incident dogodio tokom protesta Srba zbog hapsenja Vladimira Tomovica zbog saobracajnog prekrsaja. "Tokom protesta ispred kasarne u kojoj su smesteni belgijski vojnici iz sastava medjunarodnih snaga culi smo da su dva demonstranta ranjena. Oni su odvedeni u mitrovacku bolnicu, gde je kasnije jedan od njih preminuo. Mi ne znamo ko je pucao na njih", rekao je portparol Kfora agenciji Rojters, prenosi Beta.

Zvanicni predstavnik belgijske vojske potvrdio je u nedelju u Briselu da je belgijski vojnik pucao u subotu na ucesnike protesta u Leposavicu, navodeci da je tom prilikom stradao jedan Srbin, ali da nije rec o namernom ubistvu. "Rec je o rikosetu, metak je ispaljen u znak upozorenja", izjavio je predstavnik belgijskog korpusa iz sastava Kfora, smestenih u Leposavicu. Povodom incidenta je u Briselu odrzana hitna sednica kriznog staba belgijske armije, kojoj je prisustvovao ministar odbrane Andre Flao, saopstio je vojni portparol, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: