Petak, 15.12.2000.

14:54

ORGANIZATORI BLOKADE NE DAJU NOVINARIMA DA UDJU U BUJANOVAC

Izvor: B92

Default images
Organizatori blokade magistralnog puta Nis-Skoplje kod Bujanovca u petak nisu dozvolili novinarima dnevnika "Glas javnosti" i "Danas", radija "Dojce vele", radija "Slobodna Evropa" i nedeljnika "Novine vranjske" da udju na podrucje Bujanovca optuzujuci ih da pristrasno i netacno izvestavaju o njihovom protestu. Dopisnik Bete telefonom je upozoren od nepoznatih lica da ne dolazi u Bujanovac jer je nepozeljan zbog "stranackog i separatistickog izvestavanja" o blokadi magistralnog puta i protestima Srba kod Bujanovca.

Zbog onemogucavanja novinara da rade svoj posao, vranjsko Nezavisno udruzenje novinara Srbije zatrazilo je od vlasti u Srbiji da omoguci uslove za rad novinarima. Koordinator DOS-a za Pcinjski okrug Dragan Janjic potvrdio je agenciji Beta da su organizatori blokade pokusali da mu prevrnu auto kada je sinoc krenuo iz Bujanovca prema Vranju. On je kazao da je nakon visecasovnog ubedjivanja sa organizatorima i uspeo da napusti podrucje Bujanovca zaobilaznim putem preko njiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: