Petak, 15.12.2000.

14:39

JUGOSLAVIJA POSTALA CLAN EVROPSKE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ

Izvor: B92

Default images
SR Jugoslavija primljena je u petak u Medjunarodnu banku za obnovu i razvoj. Iako je, prema recima potpredsednika Savezne Vlade Miroljuba Labusa, za formalno uclanjenje potrebna suma od 16,5 miliona evra, dogovoreno je da ce se obe strane ponasati kao da su svi uslovi ispunjeni. Kako prenosi Radio B92, Labus je dodao da Jugoslavija pregovara sa potencijalnim donatorima od kojih bi prikupila tu sumu do Nove godine, posle cega bi jugoslovenski parlament mogao da ratifikuje sporazum o pristupanju ovoj organizaciji. Prema njegovim recima, za Jugoslaviju je tokom naredne godine narocito znacajna "aktivnost Evropske banke za obnovu i razvoj koja se ocekuje na razvijanju i podsticanju malih i srednjih preduzeca". On je najavio da ce biti napravljen "mehanizam tog podsticaja koji ce da ide kroz domace banke", sto prakticno znaci da ce i domace banke moci da se bore za to trziste i da zarade na tim operacijama.

Direktor poslovnih operacija Evropske banke Olivije de Kampo je najavio da ce kancelarija banke biti otvorena u Beogradu u martu sledece godine. On je potvrdio Labusove reci da unapred nije odredjen iznos koji ce biti dodeljen Jugoslaviji vec da on zavisi od konkretnih uslova na trzistu. "Nama su bitni vlada koja ima kredibilitet, unosni projekti i vladavina prava," rekao je de Kampo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: