Petak, 15.12.2000.

09:33

MINISTAR PRELEVIC: NEZADOVOLJAN SAM ISTRAGOM

Izvor: B92

Default images
Jedan od ministra unutrasnjih poslova Srbije Bozo Prelevic rekao je u izjavi za B92 da je bivsi direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes na informativnom razgovoru pred inspektorima MUP-a ponovio sve ono sto je rekao i u medijima. Kertes je priveden na informativni razgovor u utorak zbog toga sto je u intervjuu jednom beogradskom nedeljniku obznanio detalje vezane za novcane malverzacije u Saveznoj upravi carina dok je on bio njen direktor. Ministar Prelevic, medjutim, navodi da nije zadovoljan dosadasnjom istragom koju sprovodi MUP Srbije protiv Kertesa ali i protiv svih ostalih koji su zasluzili da se nadju iza zatvorskih resetaka.

"Ja nisam bio prisutan na saslusanju, jer to i nije posao ministra. Samo sam upoznat sa radom inspektora i moram da kazem da uopste nisam zadovoljan dosadasnjim radom i to sam im rekao. Gradjani ocekuju da za godine krsenja zakona koje su iza nas bude odmah pokrenuta istraga. S druge strane, imam utisak da u MUP-u jos ne znaju sta se desilo, ali ne samo da ne znaju u MUP-u, ja imam utisak da i neki celnici DOS-a ne znaju sta se desilo, Ili da to prevedem na poznatu sintagmu 'I posle Slobe Sloba' - oni se tako ponasaju. Mislim da mnogima nije jasna vizija pravne drzave i Ministarstva unutrasnjih poslova, koje je jednako u odnosu na sve", ocenio je Prelevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: