Petak, 15.12.2000.

18:59

MIRJANA MARKOVIC DVA SATA RAZGOVARALA S NOVINARIMA

Izvor: B92

Default images
Predsednik direkcije Jugoslovenske levice Mira Markovic u petak je uprilicila dvocasovni susret sa novinarima. U neformalnoj atmosferi salona u JUL-ovoj vili u ulici Djure Djakovica, Mira Markovic je strpljivo odgovarala na brojna pitanja koja su se uglavnom odnosila na nacin vodjenja politike stranaka levice, odgovornost stranke za posledice koju je ta politika proizvela, kao i nelegalna bogacenja ljudi iz vlasti. Ona je rekla kako nije merodavna da govori o tome da li je neko sticao bogatstvo u proteklom periodu. Sto se moje porodice tice, istakla je predsednica direkcije JUL-a, nije se obogatila i nikako se nije obogatila. "I ne samo sto se nije obogatila, nego prosto-naprosto, mi smo porodica koja nema razvijeno osecanje za materijalne vrednosti. E, sto se tice drugih, da li su se enormno obogatili ili nisu, ja, verujte mi, ne znam. Plasim se da oni koji su u posedu velikog i potpuno nelegalno stecenog bogatstva, ne pozivaju na odgovornost one koji imaju mnogo manje bogatstvo ili ga nemaju uopste. Bojim se jedne licemerne i opasne inverzije - da kukavice pozivaju na odgovornost heroje, da lopovi pozivaju na odgovornost postene ljude, da potpuni neradnici i paraziti smenjuju sa posla vrlo strucne, vrlo sposobne i vrlo radne ljude sa velikim rezultatima", rekla je Markovic.

Mira Markovic je isticala kako je levica u ovim trenucima ugrozena i da u medijskoj blokadi docekuje predstojece izbore. Na pitanje sta bi savetovala svom suprugu kad je u pitanju Haski tribunal koji je podigao optuznicu protiv Slobodana Milosevica , Mira Markovic je ovako odgovorila: "Vase pitanje je tako neobicno sadisticko, s obzirom na profesiju kojom se bavite i na pol kome, nadam se, pripadate. Zapisite molim vas, da smatram da je sud u Hagu Gestapo kraja 20. veka i da su njegovi zatvori koncentracioni logori ili gasne komore 20. veka. Kao sto su taj Gestapo i te komore bili napravljeni za neposlusne narode i politicke neistomisljenike, tako se i sada ponovo formira jos jedan Gestapo i jos jedna inkvizicija za neposlusne narode i politicke neistomisljenike".

Na ponovljeno pitanje, koji je njen savet Milosevicu u pogledu Haga, Markoviceva je rekla: "Jeste vi culi moj odgovor? Valjda imate prethodno toliko skole da na osnovu tog odgovora, zakljucite sta mislim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: