Petak, 15.12.2000.

18:57

TADIC NAJAVIO MORATORIJUM NA DODELU FREKVENCIJA

Izvor: B92

Default images
Savezni ministar za telekomunikacije Boris Tadic u petak je najavio da ce njegovo ministarstvo spreciti rad svih radio i televizijskih stanica koje su mimo zakona pocele ili nameravaju da pocnu da emituju program. "Ministarstvo telekomunikacija je vrlo tolerantno, imajuci u vidu prethodni period. I stoga cemo, po krajnje blagim kriterijumima, tolerisati rad svih elektronskih medija koji su prethodnih godina konkurisali za dodelu frekvencije. Razmisljamo o tome da izdamo privremene dozvole. Jos nismo odlucili sta cemo u tom smislu raditi, ali oni koji su u medjuvremenu, u tom interregnumu, krenuli sa emitovanjem programa ili imaju nameru da otvore televizijske ili radio stanice, misleci da se nastavlja divlji zapad u ovoj zemlji, veoma se varaju i mi cemo primeniti sve represivne mere i spreciti njihov rad", rekao je Tadic. On je na konferenciji za novinare rekao da ce Ministarstvo telekomunikacija, najverovatnije u junu 2001. godine, oduzeti sve dozvole za koriscenje frekvencija i raspisati novi konkurs za sve zainteresovane pod jednakim uslovima. Takodje je izjavio da ce njegovo ministarstvo pocetkom sledece nedelje zapoceti vracanje opreme koja je nezakonito oduzeta od nezavisnih radio i tv stanica.

Boris Tadic je najavio reviziju svih elemenata ugovora sa operaterima mobilne telefonije, kao i da ce javnosti predociti detalje ugovora koje je prethodna vlada potpisala sa stranim ulagacima u "Telekomu". "Ti ugovori su katastrofalni, gradjani nisu dobijali usluge koje su placali", rekao je Tadic i dodao da je "bilo pojedinih elemenata ugovora koji su govorili da se drzava Srbija nece zaliti, bez obzira na posledice poslovanja Telekoma i odrice se prava zalbe. To je nesto sto je potpisao bivsi potpredsednik vlade, sto ja ovog trenutka smatram - jos cu se konsultovati sa pravnim savetnicima - naprosto jednim pravnim aktom koji je direktno usmeren protiv naroda i ove drzave", rekao je savezni ministar telekomunikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: