Sreda, 13.12.2000.

23:41

COVIC OPTUZUJE KFOR ZA KRIZU NA JUGU SRBIJE

Izvor: B92

Default images
Poptpredsednik republicke Vlade, Nebojsa Covic rekao je da se zahtev koji je Vlada Srbije uputila predstavnicima KFOR-a pre svega odnosi na komandanta medjunarodnih snaga. “Celnik KFOR-a, prema vojno tehnickom sporazumu ima ovlascenje da naredi da se teroristi povuku iz zone u kojoj se sada nalaze. Takodje on ima pravo da, van vojno-tehnickog sporazuma, omoguci ucesce Vojske Jugoslavije u kopnenoj zoni bezbednosti” kaze potpredsednik republicke Vlade. Prema njegovim recima, rok Kforu da deluje u skladu sa ovlascenjima iz Kumanovskog sporazuma nije postavljen, "ali se podrazumeva da je rok odmah, ili sto pre". "Nije dobro orocavati takve stvari, a ako ih orocavate onda to treba uraditi 'blic', po varijanti da date veoma uzan i kratak rok, a ako se ne ispuni, onda sami da zavrsite posao. A vojno - tehnicki sporazum vezuje ruke i policiji i vojsci", dodaje Covic.

"Evidentno je da se radi o teroristima, a ne pobunjenicima, evidentno je da ti teroristi nisu pali sa neba, niti njihovo oruzje, evidentno je da je te teorirste propustio Kfor, evidentno je da im je pustio da udje tesko naoruzanje, evidentno je da su im baze na Kosovu, i da im instrukciju i obuku daju oficiri koji nisu naseg drzavljanjtva, i evidentno je da Kfor mora da zatvori tu granicu, odnosno da obezbedi liniju razdvajanja sa Kosmetom", zakljucuje Covic, prenosi Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: