Sreda, 13.12.2000.

20:05

SAD SE OBAVEZALE NA NOVIH 158 MILIONA DOLARA POMOCI SRJ

Izvor: B92

Default images
Sjedinjene Drzave su se obavezale da ce obezbediti 158 miliona dolara u okviru nove "brzo isplative pomoci" Saveznoj Republici Jugoslaviji, rekao je 12. decembra ambasador Lari Naper, americki koordinator za pomoc istocnoj Evropi. Naper je dao ovo obecanje prilikom svog obracanja na koordinacionom sastanku donatora za SRJ u Briselu.

Potpredsednik savezne vlade Miroljub Labus izjavio po povratku sa Prve koordinacione konferencije donatora za SRJ da je "donatorima saopsteno da ukupan iznos nasih potreba za narednih sest meseci iznosi milijardu i cetiri stotine miliona dolara”.

"Nasa Vlada moze da obezbedi 700 miliona dolara, a ostao je taj jaz od 700 miliona dolara. Nepokriveni iznos pred ovu konferenciju iznosio je 450 miliona dolara. Posle ove konferencije mi smo dodatno dobili obecanja da ce dodatnih 150 miliona dolara humanitarne pomoci biti obezbedjeno. Dakle, ostao je jaz od 300 miliona dolara koji se pre svega odnosi se na energiju, i tu je najveca stavka vezana za gas - 120 miliona doalra. Mi moramo da nastavimo pregovore na bilateralnoj osnovi posebno pregovore sa ruskom vladom i sa drugim potencijalnim donatorima", kaze Labus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: