Sreda, 13.12.2000.

16:39

HARIS BRKIC U KRITICNOM STANJU

Izvor: B92

Default images
Nepoznati napadac pucao je u utorak uvece u kosarkasa beogradskog "Partizana" Harisa Brkica i tesko ga ranio. Napadac je pucao Brkicu u glavu, na parkingu ispred hale "Pionir".

Po poslednjim informacijama koje je Radio B92 dobio u popodnevnim casovima Haris Brkic je ziv ali se nalazi u veoma teskom stanju. Dezurni u Urgentnom centru, doktor Lukas Rasulic kaze da je Brkic kriticnom stanju i da se vodi borba za njegov zivot.

Kosarkaski savez Jugoslavije i kosarkaski klub "Partizan" izdali su zajednicko saopstenje u kome se kaze da je nasilje koje poslednjih godina uzima sve vise maha, nazalost, po prvi put uslo i u sport i to na najsuroviji moguci nacin. Smatramo da nam je duznost da celokupnu javnost upozorimo na cinjenicu da ovaj dogadjaj moze da ima duboke posledice na celu drustvenu zajednicu, stoji izmedju ostalog u ovom saopstenju. U znak protesta i upozorenja svi klubovi i KSJ odlucili su da se utakmice 9. kola Vinston JUBA lige, predvidjene za ovaj vikend, odloze za 6.januar.

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojsa Covic je o ranjavanju Brkica u sredu izjavio: "To je jedan tuzan dogadjaj koji pokazuje u kakvom mi vremenu zivimo i u kakvom se cudnom vakuumu nalazimo. Mi smo u kontaktu sa policijom da se dodje do pocinioca, ali to direktno govori o tome da mi moramo izvrsiti maskimalnu reorganizaciju i racionalizaciju policije, pravosudja, a i svih ostalih institucija. Ne znam sta bih mogao da dodam na sve to, Harisa znam i po sportskoj liniji. Cudno je to situacija i mislim da su te cene onoga sto je moglo i trebalo da se uradi 6, 7. i 8. oktobra", kaze Covic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: