Ponedeljak, 11.12.2000.

22:57

LIDERI DOS-A POCELI KAMPANJU PO SRBIJI

Izvor: B92

Default images
Predsednik Pokreta za demokratsku Srbiju Momcilo Perisic izjavio je u ponedeljak uvece da Demokratska opozicija Srbije, nakon ocekivane pobede na predstojecim republickim parlamentarnim izborima, mora naplatiti stetu pricinjenu tokom intervencije NATO protiv SRJ, javlja Beta. Perisic je govorio na tribini u Somboru, organizovanoj u okviru predizborne turneje DOS-a, na kojoj su ucestvovali i strucnjak Instituta za ekonomska istrazivanja Slobodan Milosavljevic i funkcioner Demokratskog centra Velimir Simonovic. Milosavljevic je izjavio da se pred stecajem trenutno nalazi 30 do 40 hiljada preduzeca u Srbiji, i da bi zbog toga bez posla moglo da ostane oko 500 hiljada ljudi. Prema njegovim recima, ozivljavanje proizvodnje u Srbiji i stvaranje uslova za funkcionisanje trzisne privrede trebalo bi da bude prioritetan zadatak novih republickih vlasti. Simonovic je rekao da Demokratska opozicija Srbije zeli da joj gradjani Srbije ukazu poverenje na jednu do dve godine, posto ce, kako je najavio, novi republicki izbori biti raspisani vec 2002. godine.

Na tribini nije ucestvovao predsednik Demokratske stranke i kandidat DOS za premijera Srbije Zoran Djindjic, posto je, kako je objasnjeno, imao neodlozne poslove u Beogradu. Kampanja DOS uoci decembarskih republickih izbora znatno se razlikuje od one koju je taj politicki blok vodio pred protekle savezne izbore. Lideri DOS ovoga puta nece govoriti na mitinzima i velikim javnim skupovima, vec ce imati sastanke sa lokalnim privrednicima, obilaziti firme, zdravstvene centre i drzati tribine.

Pre Sombora, lideri DOS su posetili Sabac i tamosnju fabriku "Zorka". Djindjic je tom prilikom razgovarao sa direktorom te holding korporacije o njenim velikim dugovima, proizvodnim kapacitetima i socijalnim problemima sa kojima se suocava oko 5.500 radnika tog preduzeca. Prvi dan predizborne turneje predstavnici DOS zavrsili su na tribini Otvorenog univerziteta u Subotici. U utorak ce predstavnici DOS, koji u jednoj od tri "predizbore kolone" obilaze Vojvodinu, posetiti Zrenjanin i Pancevo, gde ce se sastati sa privrednicima i obici preduzeca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: