Ponedeljak, 11.12.2000.

22:16

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV MILANOVICA

Izvor: B92

Default images
Radiotelevizija Srbije prenela je u ponedeljak uvece vest da je Okruzno javno tuzilastvo u Beogradu primilo krivicnu prijavu protiv Dragoljuba Milanovica i drugih bivsih rukovodioca RTS-a koii su optuzeni za ubistvo i saucesnistvo u pogibiji radnika televizije tokom NATO bombardovanja. Advokat porodice poginulih radnika, Slobodan Sisic rekao je za B92 da je 18. jula ove godine podneo prijavu protiv tadasnjih celnika RTS-a zbog povrede sigurnosti, ali da Javno tuzilastvo nije reagovalo. »Potom sam sproveo privatnu istragu gde sam otkrio tragove koji upucuju na zakljucak da se radi o krivicnom delu ubistva«, rekao je Sisic i nastavio:

"6. novembra 2000. godine dopunio sam krivicnu prijavu protiv g. Dragoljuba Milanovica i drugih, i izvrsio sam prekvalifikaciju dela za koja se prijavljuju okrivljeni. Do danasnjeg dana nista nije ucinjeno i pored mojih intervencija da se predlozi od strane Okruznog tuzilastva sprovodjenje istrage, posto smatram da ima dovoljno osnova za to. U tom zahtevu se trazi i odredjivanje pritvora, ali Okruzno javno tuzilastvo i pored tih cinjenica koje stoje vec u predmetu to ne cini, vec ponovo vraca predmet MUP-u Srbije da on izvrsi pretrage i provere u vezi sa navodima iz krivicne prijave", kaze Sisic.

U Ministarstvu unutrasnjih poslova nisu mogli da nam kazu da li se vodi istraga protiv bivsih celnika RTS-a, niti da li postoji bilo kakav dokument o pogibiji radnika te medijske kuce. Medjutim, advokat Slobodan Sisic tvrdi da izvestaj MUP-a postoji i da na zalost on nije imao uvida u njega i objasnjava: "To je nakardno i neprofesionalno uradjeno - nisu cak obavili ni informativne razgovore sa okrivljenima, niti su izvrsili uvid u ostale dokumente u Radio-televiziji Srbije. Ja sam zato bio slobodan da predlozim da zamenik javnog tuzioca direktno ode u RTS i da trazi odgovarajucu dokumentaciju, sto je on pre dva dana i ucinio. Ovo saopstenje koje je Tanjugu dalo Okruzno-javno tuzilastvo za mene pretstavlja samo signal okrivljenima da beze iz Jugoslavije", kaze Sisic.

Kako je preneto u ponedeljak uvece, okruzni javni tuzilac tim povodom je od MUP-a Srbije zatrazio da prilozi sve dokaze o ovom slucaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: