Nedelja, 10.12.2000.

15:42

HAPSENJE MILOSEVICA ZATRAZILO VISE O 3.500 GRADJANA

Izvor: B92

Default images
Vise od 3.500 Kragujevcana potpisalo je peticiju Kluba mladih Srpskog pokreta obnove kojom se zahteva hapsenje lidera Socijalisticke partije Srbije i bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica. Predsednik Kluba mladih SPO i poslanicki kandidat te stranke na predstojecim republickim parlamentarnim izborima Milos Nikolic izjavio je u nedelju Beti da kampanja "Uhapsite Slobodana Milosevica" jos traje, i da se prosiruje i na ostale gradove u Srbiji. Prema njegovim recima, kampanja Kluba mladih SPO trajace sve do ispunjenja zahteva, a sakupljeni potpisi bice predati drzavnom javnom tuziocu, republickom javnom tuziocu i vojnom tuziocu.

U okviru kampanje, rekao je Nikolic, u Kragujevcu ce biti organizovan okrugli sto na kome ce ugledni pravnici, advokati, predstavnici MUP-a i nevladinih organizacija dati svoje strucno glediste o odgovornosti Slobodana Milosevica za sve ono sto je pogodilo Jugoslaviju zadnjih deset godina. U obrazlozenju akcije navodi se da postoji osnovana sumnja da je Milosevic "ucinilac vise krivicnih dela protiv bezbednosti Republike Srbije i SRJ, protiv covecnosti i medjunarodnog prava, Vojske Jugoslavije, protiv zivota i tela ljudi, opste sigurnosti ljudi i imovine, protiv sloboda i prava coveka i gradjanina, protiv izbornih prava i sloboda izjasnjavanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: