BATIC: NIKO NIJE AMNESTIRAN OD KRIVICNE ODGOVORNOSTI

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2000.

13:59

Default images
Predsednik Demohriscanske stranke Srbije Vladan Batic u ponedeljak je izjavio da ce nakon decembarskih izbora biti krivicno gonjeni svi koji su pocinili krivicna dela za vreme prethodne vlasti. "DOS nije imao, nema i nece imati prava da bilo koga ko je pocinio krivicna dela amnestira od odgovornosti, ali jos uvek nema poluge, nema mehanizme, nema instrumente vlasti da te ljude stavi na optuzenicku klupu", kazao je Batic na konferenciji za novinare. Kako prenosi Beta, on je posebno pomenuo "one koji su okrvavili i uprljali ruke", "bivse celnike rezima" i "finansijske mecene minule vlasti" koji imaju ambacije da i dalje deluju u politickom zivotu. Lider DHSS je naveo da su u policiji, javnim tuzilastvima i na mestima predsednika sudova isti ljudi kao i pre 24. septembra i apelovao na "strpljenje do pobede i konstituisanja nove vlasti", kada ce, prema njegovim recima, pravosudje biti nezavisno i slobodno, a nosioci pravosudnih funkcija nece biti "produzena ruka vlasti". Batic je, kao prioritete nove vlast i centralne teme izborne kampanje DOS-a, naveo borbu protiv korupcije i kriminala i borbu za veci standard i bolji zivot.

Na pitanje kako komentarise najavu predsednika kompanije "Progres" Mirka Marjanovica da ce ga tuziti zbog klevete, Batic je ponovio da je "iz Marjanovicevog besa i hira" ulozeno 800.000 maraka u adapataciju vile na Senjaku. Batic je rekao da "ima papire" koji dokazuju jos neke mahinacije u koje je umesan bivsi republicki premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: