SPS I SNP CESTITALI 29. NOVEMBAR

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2000.

14:48

Default images
Socijalisticka partija Srbije cestitala je svim gradjanima SR Jugoslavije 29. novembar Dan Republike. U saopstenju SPS se navodi da je "Jugoslavija na danasnji dan pre 55 godina slobodnom voljom svih naroda i gradjana koji u njoj zive postala republika i time se svrstala u red modernih drzava demokratskog uredjenja, koja svim svojim gradjanima garantuje slobodu i ravnopravnost". "U proteklim decenijama, a narocito poslednjoj, potvrdjeni su i afirmisani principi slobode, nezavisnosti, jednakosti, pravde i solidarnosti kao vrhunske vrednosti republike, a te demokratske tekovine nase Republike su trajno opredeljenje nasih gradjana da slobodno i samostalno odlucuju o svojoj sudbini i razvoju", istice se u saopstenju, prenosi Srna.

Socijalisticka narodna partija Crne Gore cestitala je svim gradjanima SRJ - Dan Republike 29. novembar. U saopstenju SNP navodi se da u svakoj drzavi Dan Republike oznacava uvazavanje republikanskog uredjenja i raskid sa monarhijom. "Nezavisno od ideologije, politike i bilo kojih politickih mocnika i odnosa politickih snaga, republika ostaje najdemokratskiji oblik uredjenja i najbolji poznati nacin ostvarivanja stalne teznje naroda da odlucuje o svojoj sudbini, odnosno da vlada sam sa sobom", ocenjuje SNP, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: