MIKLJA POZVAO UREDNISTVO RTS DA MU OMOGUCI DA ODGOVORI

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2000.

16:01

Default images
Glavni urednik Treceg kanala Igor Miklja pozvao je u sredu na konferenciji za novinare urednistvo Radio televizije Srbije da mu omoguci da u Drugom i Trecem dnevniku odgovori na optuzbe Strajkackog odbora RTS-a upucenog prethodnog dana, prenosi B92. Miklja je optuzen za obmanjivanje javnosti zato sto je izjavio da mu je direktor RTS Nenad Ristic zabranio da u emisiji »Ugao« ugosti predsednike Narodne stranke "Pravda" i Srpske socijaldemokratske partije, Borivoja Borovica i Zorana Lilica. Strajkacki odbor tvrdi da je gostovanje tih politicara bilo nemoguce zbog obaveze RTS-a prema Sporazumu o izbornim pravilima u kampanji.

"Pre deset dana smo u jednom razgovoru razjasnili da se, kako je receno iz samih stranaka, na Treci kanal ne odnose pravila o predstavljanju stranaka. Ja nisam video taj sporazum i zbog toga sam u dogovoru sa Lilicem i Borovicem odlozio emisiju za sledeci ponedeljak. Kad to rastumacimo videcemo da li cemo uopste biti u mogucnosti da odrzimo tu emisiju. Trazili smo sastanak sa g. Risticem i nismo dobili nikakav odgovor", kaze Miklja.

Demantujuci navode da je “samozvani urednik” Miklja je u sredu novinarima pokazao odluku skupstine radnika Treceg kanala o njegovom imenovanju koju je potpisalo 110 radnika. “Emisija Ugao nije ni namenjena predstavljanju stranaka vec duelima licnosti razlicitih misljenja”, objasnio je Miklja i optuzio novo rukovodstvo RTS da nastavlja staru praksu povladjivanja velikim strankama, u ovom slucaju SPS-u i SPO-u, ciji su Lilic i Borovic bili clanovi. Konferenciji za novinare prisustvovao je i Vukasin Petrovic iz Narodnog pokreta Otpor. “Mi smo se borili i boricemo se za slobodu novinara da u emisiju pozove koga hoce”, rekao je Petrovic u znak podrske Igoru Miklji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: