EVROPSKI POKRET O FUNKCIONISANJU OPSTINSKE ADMINISTRACIJE

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2000.

15:30

Default images
Evropski pokret u Srbiji predstavio je u sredu projekat »Budzeti i javne nabavke u opstinama u Srbiji«. Tim eksperata, tim povodom, radi na istrazivanju kako funkcionisu opstinske administracije u beogradskoj opstini Cukarica, Nisu i Kikindi, a prvi rezultati, koji su predoceni novinarima u Evropskom pokretu govore da su gradjani ove tri opstine nezadovoljni funkcionisanjem opstina, u kojima, prema njihovoj oceni, vlada birokratija i losa organizacija u radu loklanih organa vlasti. Takodje su, prema rezultatima ovog istrazivanja, bezadovoljni i radnici u opstinama usovima u kojima rade i materijlanom situacijom, prenosi B92.

Cilj ovog projekta je, prema recima dr Jelice Minic, podsticanje procedura i iniciranje zakona koji bi pratili standarde Evropske unije, posebno kada su u pitanju javni tenderi za javne nabavke u opstinama. "Poznato je sta se u opstinama desavalo oko placeva, gradjevinskih dozvola, kioska - to je bio stepen neopisive korupcije i nelegalnih radnji i mi plediramo za razvijanje jednog novog stial uprave, za razvijanje drugacijeg poslovnog morala", kaze Jelica Minic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: