TADIC: MORATORIJUM NA FREKVENCIJE MOZDA I DO JUNA

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2000.

14:38

Default images
Savezni ministar za telekomunikacije Boris Tadic izjavio je za B92 da ce moratorijum na dodelu radio i TV frekvencija potrajati duze od najavljena tri meseca, mozda i do juna naredne godine. "Ima indicija da je potrebno mnogo vise vremena da bi se stekli uslovi da konacno sredimo situaciju u oblasti radio-difuzije. Moramo naci nova zakonska resenja, napraviti nove frekvencijske planove, pripremiti studije u Ministarstvu, moramo izvrsiti merenje na terenu. Svi oni koji pomisljaju da ove promene u zemlji mogu da iskoriste za pravljenje novog haosa u ovoj oblasti veoma se varaju i imace jakog protivnika, a mogu da kazem i neprijatelja", rekao je Tadic. Na pitanje kako ce Ministarstvo sprovesti svoje odluke u Crnoj Gori, Tadic je rekao da treba smiriti strasti, da ce on uspostaviti kontakt s resornim ministrom u Crnoj Gori i dodao da su ingerencije Savezne vlade definisane Ustavom. "Ta pitanja imaju unutrasnje-politicku, ali i medjunarodnu dimenziju i zato ove vrste medjurepublickih prepucavanja na medjunarodnom planu deluju vrlo smesno. Treba spustiti loptu", zakljucio je Tadic u izjavi za B92.

Tadic je u utorak otvorio Osmi telekomunkacijski forum na kome ce se, tokom dvodnevnog programa, okupiti velik broj strucnjaka iz zemlje i sveta. Tadic je izjavio da ce na skupu biti predstavljeni najbolji radovi i studije iz svih oblasti telekomunikacija, ukljucujuci Internet, mobilnu telefoniju i radio-difuzne signale, prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: