VUCELIC: NEMAM CEGA DA SE STIDIM

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2000.

18:53

Default images
Predsednik novoosnovane Demokratske socijalisticke partije Milorad Vucelic izjavio je u ponedeljak da ce ta stranka ucestvovati na republickim izborima i izrazio nadu da ce joj se pridruziti velik broj razocaranih clanova Socijalisticke partije Srbije. Vucelic, nekadasnji funkcioner SPS, rekao je na konferenciji za novinare da ce njegova partija biti moderna demokratska partija, leve socijalisticke orijentacije. "Duboko smo uvereni da bez snazne demokratske socijalisticke partije, bez stabilnih i organizovanih snaga levog centra, nema ni politicke, ekonomske i socijalne stabilnosti Srbije i Jugoslavije i njene ravnopravne intergracije u Evropu i Balkan. Cilj DSP je da posle izbora u Srbiji u Parlamentu bude relevantna kontrola vlasti i konstruktivna opozicija, a na narednim izborima da ucestvuje i formira odgovornu vlast", rekao je Vucelic, javlja Radio B92. On je podsetio da je vecina bivsih SPS funkcionera okupljena u DSP imala "jasan kriticki odnos prema delu rukovodstva SPS", zbog cega su "sankcionisani na razne nacine". Na pitanje da li mu je neprijatno zbog politicke proslosti i bliskosti sa Slobodanom Milosevicem kao i zbog ratnohuskacke uredjivacke politike RTS pod njegovim rukovodstvom, Vucelic je odgovorio da "nema cega da se stidi". "Do razlaza s Milosevicem doslo je zbog nacionalne politike, a moje angazovanje na RTS nije bilo ratnohuskacko, vec u funkciji odbrane nacionalnih interesa", rekao je Vucelic.

Borisav Jovic, clan rukovodstva DSP i bivsi funkcioner SPS, rekao je da se oklevalo sa osnivanjem nove stranke jer je postojala nada da ce u SPS doci do promena. "Sudeci prema pripremama za Kongres, tesko je ocekivati kadrovske promene jer rukovodstvo stranke brojnim manipulacijama nastoji da izbrise sve Miloseviceve protivkandidate za mesto predsednika SPS", ocenio je Jovic. "Meni nisu dozvolili da dodjem na sednicu SPS na Vracaru da ne bih bio izabran za delegata i kandidovan za rukovodstvo. Kada je neko od clanova predlozio mene, objasnjeno je da sam ja iskljucen iz partije, sto je prevara, jer ja nisam iskljucen iz partije. Iz Topole je stigao predlog da ja budem na celu SPS, a doneta je odluka da niko ne moze biti kandidat, a da nije delegat", rekao je Jovic, prenosi B92.

Vucelic je rekao da je njegova stranka u dobrim odnosima s nekadasnjim funkcionerima SPS koji su takodje osnovali svoju partiju i najavio razgovore o grupisanju stranaka levog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: