KRATAK PREKID PROGRAMA RTS NAKON ODLUKE VLADE

Izvor: B92

Nedelja, 19.11.2000.

21:42

Default images
Strajkacki odbor Radiotelevizije Srbije i Strukovni sindikat RTS prekinuli su u nedelju uvece na kratko program u znak protesta zbog odluke prelazne Vlade Srbije o imenovanju novog rukovodstva RTS. "Radnici RTS su i dalje u strajku i na sve nacine ce se suprotstaviti svima koji misle da je moguce pokrenuti tocak istorije unatrag i vratiti zemlju na stanje od pre 5. oktobra. U znak protesta i upozorenja o ozbiljnosti nasih namera, sledecih 15 sekundi nasom voljom bice zatamnjen ekran", glasilo je saopstenje Strajkackog odbora procitano pred kratak prekid emitovanja drugog Dnevnika RTS.

Clan Strajkackog odbora Bojan Bosiljcic izjavio je za radio B92 da se "ne moze, posle svega sto se desilo, praviti da se nista nije desilo i na Televiziju dovoditi Dragana Kolarevica koji je mahao crnim listama i neke druge". "Ja govorim o principu, vratiti na ekran nekoga kao da 5. oktobra nicega nije bilo. Dakle, 15-sekundno zatamnjenje ekrana je jedan korak upozorenja. Budemo li silovani, ne samo mi zaposleni vec i javnost, ovakvim nakaradnim kadrovskim resenjima, mi cemo proglasiti generalni strajk. Petnaest sekundi crnog ekrana usred Dnevnika je samo upozorenje da se mi necemo saliti s tim", rekao je Bosiljcic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: