FORMIRANE KOMISIJE ZA ISPITIVANJA RADNJI NAKON 5. OKTOBRA

Izvor: B92

Nedelja, 19.11.2000.

21:43

Default images
Prelazna Vlada Srbije formirala je na sednici u nedelju tri komisije koje treba da ispitaju promene u preduzecima koje su se dogodile posle petog oktobra. U komisijama su predstavnici DOS, SPO i SPS, a osnovni zadatak im je da provere da li je sve izvrseno u skladu sa zakonom, prenosi B92. Vlada je formirala i Komisiju za Kosovo, ciji su osnovni zadaci ispunjavanje obaveza Srbije prema pokrajini i saradnja sa civilnom misijom UN. Predsednik prelazne Vlade Srbije Milomir Minic izjavio je da su se "svi slozili" da bi bilo "jako dobro" da se izbori organizuju na Kosovu.

O prioritetima Komisije za Kosovo i Metohiju njen clan Veljko Odalovic je za Radio B92 rekao da "je to samo nastavak kontinuiteta aktivnog prisustva Republike Srbije na delu njene teritorije. Prioritet ce biti funkcionisanje lokalne samouprave i ostalih organa i institucija, kao i saradnja koju mi nudimo institucijama koje formira Bernar Kusner, naravno, u okviru Rezolucije 1244. Sve ostalo sto on pukusava da realizuje van mandata koji ima mi ne prihvatamo i ne zelimo u tome da ucestvujemo", rekao je Odalovic.

Potpredsednik vlade, Nebojsa Covic, izjavio je da se na sednici pojavilo uputstvo za primenu uredbe o povecanju cena alkohola i duvana, koja je usvojena na prosloj sednici. »Ovo uputstvo ima potpuno drugaciji pristup od uredbe«, rekao je Covic, i dodao da je takav nacin rada tipican za ministre iz SPS-a.

"Oni se maksimalno trude da rade na stari nacin: jedno pisem, drugo pricam, a sasvim trece radim u praksi. To vise ne moze. Sad da cemo pricati o tim uredbama i mislim da cemo ih vrlo brzo staviti na reviziju", kaze Covic.

Naredna sednica vlade Srbije bice odrzana sredinom naredne nedelje, a kako saznajemo, na njoj ce dominirati ekonomske i socijalne teme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: