OTVARA SE PROCES SUKCESIJE

Izvor: B92

Četvrtak, 16.11.2000.

13:47

Default images
Izvrsni direktor Grupe 17 plus i vrsilac duznosti guvernera Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic u cetvrtak je izjavio da ce u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika SRJ otputovati na sastanak guvernera banaka zemalja bivse Jugoslavije, koji se u petak odrzava u Sarajevu. Kako prenosi FoNet, Dinkic je rekao da se "time otvara proces sukcesije", ali nije zeleo da precizira ko ce biti clanovi komisije o sukcesiji. "Predsednik Vojislav Kostunica vec je stavio do znanja da se napusta koncept kontinuiteta i to je novi okvir za ove razgovore", izjavio je Dinkic na konferenciji za novinare u NBJ.

Dinkic je rekao da je "pitanje da li uopste postoji zlato Kraljevine Srbije i da li je odneto u Bazel", dodavsi da "ima indicija da je to bila velika laz starog rezima". "Cini mi se, na prvi pogled, da se radilo o prevari Koste Mihajlovica, kako bi se obmanula javnost i insistiralo na kontinuitetu", izjavio je Dinkic. "Tvrde da postoji 21 tona zlata, ali mi nemamo dokumente, niti ima potvrda u Bazelu i otici cu tamo licno da to proverim", najavio je Dinkic. On nije iskljucio mogucnost da se to zlato "nalazi na nekom drugom mestu", rekavsi da je "zlato sigurno postojalo, a gde se ono nalazi i da li je uslo u devizne rezerve SFRJ, tek treba da se utvrdi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: