MISKO VUKOVIC O IZJAVI KOSTUNICE

Izvor: B92

Četvrtak, 16.11.2000.

22:11

Default images
Savetnik crnogorskog predsednika Miodrag Vukovic, u izjavi za B92, kaze da je izjava predsednika Kostunice o donosenju novog Ustava SRJ, u sustini prihvatiljiva. Medjutim, Vukovic je ponovio stav DPS-a da o buducem odnosu dve jugoslovenske republike treba da se izjasne gradjani, a da o novom Ustavu treba da razgovaraju, kako je istakao, legitimni organi Srbije i Crne Gore.

"Iz izjave g. Kostunice je tesko prihvatljivo da se u tu pricu o buducim odnosima Srbije i Crne Gore ukljucuju navodni savezni organi, jer gospodin Kostunica savrseno dobro zna da Crna Gora apsolutno ne moze dati legitimitet tim institucijama. Treba apsolutno propitati sve relevantne cinioce i uvaziti glas i politicki i gradjanski je apsolutno prihvatljiv jer se radi o krucijalnim stvarima, a ne o privilegiji. Prema onome kakvo je raspolozenje sada u Crnoj Gori, tesko da moze biti reci o nekakvoj cetvrtoj Jugoslaviji. Vecinsko raspolozenje je za zajednicu Srbije i Crne Gore kao suverenih medjunarodno priznatih drzava i alternativa tome moze biti samo demokratski odnosi dvije potpuno nezavisne i medjunarodno priznate drzave", ocenio je Vukovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: