CANAK ZA DIPLOMATSKE PREDSTAVNIKE VOJVODINE

Izvor: B92

Četvrtak, 16.11.2000.

16:16

Default images
Predsednik skupstine Vojvodine Nenad Canak u cetvrtak je izjavio da Vojvodina mora imati diplomatske predstavnike u zemljama gde su njeni interesi dominantni. Kako prenosi Beta, on je na konferenciji za novinare rekao da su on i sekretar za regionalnu i medjunarodnu saradnju u vojvodjanskoj vladi Predrag Grgic razgovarali sa ministrom inostranih poslova Goranom Svilanovicem o mandatima vojvodjanskih kadrova u ovom ministarstvu. "U ovim razgovorima smo se saglasili da Vojvodina mora imati svoje predstavnike u ovom ministarstvu u zemljama gde su njeni interesi dominantni", naveo je Canak. On je rekao da je "potrebno da napravimo odnose u kojima ce Vojvodina moci preko te zajednicke sluzbe da stiti svoje interese i interese cele drzave". Canak je rekao da ovde nije rec o nekim autonomaskim namerama, nego o elementarnoj potrebi normalizacije odnosa sa susedima koji nisu bili normalni vise od jedne decenije".

Canak ce u petak u Zagrebu ucestvovati na sastanku predstavnika Hrvatske, Bosne i Hercegovine i SRJ, na kome ce se razgovarati o poboljsanju buducih odnosa izmedju ovih drzava. "Na sastanku cu izneti predlog stvaranja jedne 'evro-regije', koja bi bila u koordinatama Osijek - Tuzla - Novi Sad, a koja bi trebalo da predstavlja oslonac buduce regionalne saradnje na ovim prostorima", rekao je Canak. On je dodao da bi se time Vojvodini vratila "njena prava uloga, a to je da bude most izmedju svojih suseda i naroda koji zive na svim ovim prostorima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: