VOJNICI VISE NECE GLASATI U KASARNAMA

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2000.

13:20

Default images
Pripadnici Vojske Jugoslavije na odsluzenju vojnog roka ili na vezbi, kao i studenti i ucenici vojnih skola koji imaju pravo glasa, na predstojecim izborima u Srbiji glasace na birackim mestima u blizini kasarni, izjavio je u sredu portparol VJ pukovnik Svetozar Radisic. On je na konferenciji za novinare rekao da ce ta biracka mesta odrediti i objaviti Republicka izborna komisija, kao i da je ova odluka doneta na osnovu novih odredbi Zakona o izboru narodnih poslanika i naredjenja nacelnika Generalstaba VJ od 8. novembra. Nacin glasanja vojnika iz Srbije koji vojni rok sluze u Crnoj Gori bice posebno regulisan prema odluci Republicke izborne komisije.

Kako prenosi FoNet, Radisic je negirao navode pilota da su avioni MIG 29 oboreni u NATO bombardovanju bili neispravni, isticuci da postoje tehnicke knjizice aviona koje potpisuju strucnjaci, tako da letilica ne moze da poleti, ako nesto na njoj nije ispravno. "Za avione koji dozive udes mnogo strucnjaka potpisuje zapisnike, tako da ne moze da se desi da se ne zna zasto je avion doziveo udes... Oboreni avioni su apsolutno ispitani", rekao je on. Radisic je najavio tuzbu Ratnog vazduhoplovstva protiv advokata Dragise Vukasinovica, koji je prethodno podneo krivicnu prijavu protiv komandanta avijacije generala Spasoja Smiljanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: