DELEGACIJA VLADE SRBIJE RAZGOVARALA SA KOSOVSKIM ALBANCIMA

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2000.

23:16

Default images
Troclana delegacija ministarstva pravde prelazne Vlade Srbije razgovarala je u sredu, uz pomoc posrednika, sa predstavnicima kosovskih Albanaca o albanskim zatvorenicima u Srbiji, saopstili su albanski izvori u Pristini. Kako saznaje agencija Beta, razgovori se vode iza zatvorenih vrata, a odrzavaju se odvojeno, posto strana kosovskih Albanaca odbija direktne razgovore sa delegacijom Vlade Srbije.

Izvori navode da je delegacija Vlade bila smestena u sedistu Kfora u Pristini, dok je troclana delegacija kosovskih Albanaca vodila razgovore iz sedista misije UN. U sastavu albanske delagacije su bili predstavnici Udruzenja albnaskih zatvorenika Kosova Sukrija Redza, Pajazit Nusi i Svedije Ahmeti. Posrednik u tim razgovorima je bio zamenik sefa UNMIK-a Dzek Kovi.

Kako se saznaje, delegacija Vlade Srbije je pokazala interesovanje za mogucnost da uslovi zivota zatvorenih kosovskih Albanaca budu poboljsani, ali ne i kada je rec o njihovom oslobadjanju. Druga strana je, navode izvori, bila kategoricna u zahtevima da kosovski Albanci budu sto hitnije i bezuslovno pusteni iz zatvora u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: