KOLUNDZIJA OPTUZILA BIVSE VLASTI ZA PLJACKU ZEMLJE

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2000.

14:37

Default images
Potpredsednik Demokratske alternative Nada Kolundzija optuzila je u utorak bivse visoke funkcionere Srbije i Jugoslavije za "bespravnu pljacku zemlje". Kako prenosi Beta, Kolundzija je na konferenciji za novinare kazala da je DA "od pojedinih sluzbi kojima ima osnova da veruje" dobila dokumente o imovini pojedinih bivsih i sadasnjih funkcionera Socijalisticke partije Srbije. Ona je navela da taj dokument treba jos proveriti, a da ce se nakon toga o njegovoj sadrzini "izjasniti nadlezne institucije".

U dokumentu koji je Kolundzija prenela novinarima navodi se da je u Ulici Uzicka broj osam uknjizena imovina u korist predsednika Srbije Milana Milutinovica na 45 ari, sa objektom od 400 kvadratnih metara i koji se dogradjuje za josoko 50 odsto. Investicije se procenjuju na dva miliona nemackih maraka.

U Uzickoj 28 do 30 gradi se objekat na 46 ari, velicine izmedju 800 i 900 metara kvadratnih, a procena investicije je izmedju pet i sedam miliona maraka. "Ovo po svemu sudeci, finansiraju Vojska Jugoslavije i Vlada Srbije. To je objekat za koji se vezuje ime gospodina Pavkovica", rekla je Kolundzija.

Prema njenim recima, u Uzickoj 32 uknjizen je objekat u vlasnistvu Socijalisticke partije Srbije, na 28 ari i velicine 800 kvadratnih metara, cija namena nije poznata.

U Uzickoj 34 uknjizeno je vlasnistvo u korist Slobodana Milosevica, na 70 ari. Na placu je postojao objekat od 120 kvadratnih metara, a plac je povezan sa objektom u Tolstojevoj 33. Na toj adresi je uknjizeno vlasnistvo u korist Slobodana Milosevica - plac velicine 20 ari, kuca oko 350 kvadratnih metara, u fazi rekonstrukcije, rekla je potpredsednik DA. Kolundzija je dodala da je tom placu, kroz novi urbanisticki plan za Dedinje, pripojena i polovina susednog placa. "Nezvanicno, to je kuca namenjena cerki bivseg predsednika SRJ Mariji Milosevic", rekla je potpredsednica DA.

Dodala je da je u Uzickoj 36 na 42 ari placa postoji objekat od 600 kvadratnih metara namenjen bivsem premijeru Srbije Mirku Marjanovicu. U Uzickoj 40, u objektu koje je vlasnistvo Republike Srbije, zivi Marjanovic, na placu od 35 ari, u objektu velicine izmedju 500 i 600 kvadratnih metara, rekla je potpredsednica DA.

Kolundzija je dodala da je u Kacanickoj broj cetiri uknjizeno vlasnistvo Borivoja Milosevica, brata bivseg jugoslovenskog predsednika, na povrsini od 20 ari i sa objektom koji je prvo imao 250 kvadratnih metara, a da je zatim dogradjena na 450 kvadratnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: