SVILANOVIC NAJAVLJUJE REORGANIZACIJU SMIP-A

Izvor: B92

Nedelja, 05.11.2000.

13:47

Default images
Novoimenovani sef jugoslovenske diplomatije Goran Svolanovic najavio je formiranje Uprave za zemlje bivse Jugoslavije u Saveznom ministarstvu inostranih poslova i ocenio da ce SRJ u roku od jedne ili dve nedelje uspostaviti diplomatske odnose sa SAD, Francuskom, Nemackom u Britanijom. U intervjuu agenciji Beta, Svilanovic je najavio i reorganizaciju SMIP-a i kadrovske promene u "nekim kljucnim ambasadama", navodeci pojedinacno misiju SRJ pri UN i ambasadora SRJ u Moskvi. Svilanovic je takodje ocenio da se u diplomatskoj aktivnosti SRJ pitanje ratnih zlocina ne moze izbegavati. "Ne mozemo i ne treba da izbegnemo da se suocimo sa posledicama rata i odgovornosti za zlocine. Pre svega iz odgovornosti prema svojim gradjanima treba sve da ucinimo da se javnosti jasno predoci sve ono sto je cinjeno bilo u ime navodnih srpskih nacionalnih interesa bilo protiv srpskog naroda", rekao je Svilanovic.

Sef jugoslovenske diplomatije je takodje rekao da su odnosi sa zemljama formiranim na teritoriji bivse SFRJ od isuzetnog znacaja ne samo za SRJ vec i za region. Sukcesija je jedno od najosetljivih pitanja u tim odnosima, zbog cega cu insistirati da se sto pre nastavi rad na ekspertskom nivou, imajuci u vidu demokratske promene u SRJ i njenu novu poziciju u UN, rekao je Svilanovic u intervjuu Beti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: