SOC: POSTIGLI SMO NAPREDAK

Izvor: B92

Četvrtak, 02.11.2000.

11:15

Default images
Predsednik Narodne stranke Crne Gore Dragan Soc izjavio je da je vladajuca crnogorska koalicija "Da zivimo bolje" postigla napredak u usaglasavanju stavova oko modela uredjenja buducih odnosa Crne Gore i Srbije, prenosi Beta. Predsednici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i NS razgovrali su u sredu uvece u Podgorici o odnosima u koaliciji i o preuredjenju odnosa u SR Jugoslaviji. Soc je podgorickim "Vijestima" rekao da je "nadjen odredjeni prostor za mirno i demokratsko resavanje tih odnosa". On je dodao da su ostale neke razlike medju koalicinim partnerima i da su one na sastanku samo konstatovane. "Verujem da cemo naci prostor za dogovor u komunikaciji sa demokratskim vlastima Srbije, u skladu sa okvirima koje postavlja medjunarodna zajednica", rekao je Soc.

Demokratska partija socijalista, Narodna stranka i Socijaldemokratska partija, clanice vladajuce koalicije "Da zivimo bolje", postigle su u sredu uvece dogovor da dopunjena Platforma DPS-a za redefiniciju odnosa sa Srbijom nece biti predlozena Vladi ili Skupstini Crne Gore na usvajanje i ocenili da nije trenutak za raspisivanje vanrednih izbora. Ovo je agenciji SRNA izjavio lider Narodne stranke Dragan Soc, posle sastanka kojem su prisustvovali, Milo Djukanovic i Zarko Rakcevic, javlja Beta. Prema recima Dragana Soca, postignuta je saglasnost da bilo koje resenje o drzavno-pravnom statusu Crne Gore, o kojem se izjasne vlasti u Srbiji i Crnoj Gori, moraju verifikovati i gradjani ove dve republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: