ANEM: ONEMOGUCITI ULAGANJA U MEDIJE BLISKE MILOSEVICU

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2000.

10:06

Default images
Asocijacija nezavisnih elektronskih medija u svom saopstenju izrazava veliko nezadovoljstvo povodom informacije da je kompanija Mitsui zakljucila ugovor o kupovini vlasnickog udela kompanije Pink iz Beograda, javlja FoNet.

ANEM jos jednom ukazuje na hitnu potrebu preispitivanja poslovanja pojedinih privatnih medija, "koji su svoje pozicije izgradili na nezakonitim privilegijama koje su dobili kao poslusnici porazenog diktatorskog rezima". Podesecajuci u saopstenju da se tim povodom vec obratio novoj vlasti i na saveznom i na republickom nivou, ANEM poziva i medjunarodnu zajednicu, pre svega nadlezne organe EU i SAD, da "upotrebe svoj uticaj i sprece finansijsko i statusno povezivanje zapadnoevropskih kompanija sa firmama i pojedincima koji su godinama bili i jesu osvedoceni bliski saradnici Slobodana Milosevica". ANEM insistira da je u ovakvim slucajevima neophodno striktno postovanje svih zabrana ulaganja koje jesu i treba da ostanu na snazi kada su ove firme ili njihovi vlasnici u pitanju. "Jasno je da se na ovakav nacin ne pomaze ni Jugoslaviji ni njenoj medijskoj sceni, vec se kompromitovanim pojedincima i njihovim firmama pokusava omoguciti da ocuvaju ono sto su nezakonito stekle, kako bi se, sa druge strane, za malo para i na brzinu zagospodarilo nasim medijskim prostorom preko medijske infrastrukture postavljene od protagonista porodice Milosevic - Markovic", upozorava ANEM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: