ZA SADA BEZ OSTAVKE RADETA MARKOVICA

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2000.

23:30

Default images
Sastanak premijera prelazne vlade Milomira Minica sa potpredsednicima Nebojsom Covicem i Spasojem Krunicem zavrsen je bez rezultata. U izjavi za B92 Covic i Krunic su potvrdili da prvi covek drzavne bezbednosti Radomir Markovic nije smenjen. "Dobili smo potvrdu da su Predsednik Vrhovnog suda Srbije, Balsa Govedarica, i republicki drzavni tuzilac, Dragisa Krsmanovic, smenjeni sa tih funkcija", izjavio je za B 92 podpredsednik vlade Spasoje Krunic i dodao da "za ostavku gospodina Markovica gospodin Milomir Minic kaze da to ne dolazi u obzir, jer tako nije dogovoreno". "Znaci, trebalo mu je 7 dana da promeni ono sto je dogovoreno. Naravno da smo gospodin Covic i ja ostali pri svome. Prema tome, u radu Vlade nece ucestvovati ni SPO ni DOS dok se ova ostavka ne realizuje", rekao je za B92 Spasoje Krunic.

Govoreci o daljem ucescu ministara iz DOS-a u vladi i pretnjama o napustanju vlade, Covic je za B92 rekao da to nisu pretnje i da Vlada ne funkcionise. "Jednostavno, racunajte kao da smo izasli iz Vlade, s obzirom da se Vlada ne sastaje od utorka ili srede prosle nedelje. Nekome je izgleda interes da se ta vlada blokira i da ne radi ono sto je preko potrebno za Srbiju i gradjane Srbije", rekao je kopredsednik prelazne vlade. Nebojsa Covic je rekao i da je njega i Spasoja Krunica premijer Minic obavestio da po pitanju razresenja Radomira Markovica sa funkcije ocekuje sastanak sa predsednicima Vojislavom Kostunicom i Milanom Milutinovicem.

Na pitanje sta prakticno znaci izlazak iz vlade ministara iz redova DOS-a i Srpskog pokreta obnove, Spasoje Krunic je za B92 odgovorio da ce Vlada imati velike poteskoce. "Ministarstva ce raditi svoj posao, ali ni jednu odluku Vlada ne moze doneti, niti imati bilo kakvo zasedanje, sto je svakako teret i velika krivica za to je iskljucivo do SPS-a, nikako do DOS-a i SPO-a", izjavio je Krunic. On je rekao da ce SPO i DOS postovati svako slovo sporazuma, "a te igre i te vezbe koje predlaze gospodin Minic, kao sto je novi sastanak da se dogovara i razgovara sa predsednicima Kostunicom i Milutinovicem, potpuno su neosnovane i suvisne". Krunic je optuzio clanove vlade is SPS-a da iscrpljuju, odugovlace, zamaraju i varaju. "Nema razloga da se sastaju, da dogovaramo doogovoreno. Nema razloga da se ova Srbija brine sto se centar i vrh Sluzbe drzavne bezbednosti, odgovoran za mnogo sta u ovoj drzavi, na takav nacin stiti", rekao je za B92 Spasoje Krunic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: