DSS: IZBORI NA KOSOVU NECE POBOLJSATI POLOZAJ SRBA

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2000.

16:33

Default images
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Marko Jaksic u ponedeljak je rekao da je odrzavanje lokalnih izbora na Kosovu krajnje neposteno prema tamosnjim Srbima, koji zbog stalnog nasilja i nepostojanja slobode kretanja, nisu mogli na njima da ucestvuju i zbog patnji kroz koje su u proteklih godinu i po dana prosli. Jaksic je na konferenciji za novinare u Beogradu, ocenio da pobeda umerenog Demokratskog saveza Kosova Ibrahima Rugove, u gotovo svih 30 opstina u pokrajini, kosovskim Srbima ne donosi poboljsanje polozaja, "jer se sve albanske partije zalazu za nezavisnost Kosova". "Nijedna od njih nije se pretrgla u osudi zlocina nad Srbima", kaze Jaksic dodajuci da smatra da se srpski nacionalni interesi nece puno promeniti. "Hasim Taci trazi da Kosovo odmah dobije nezavisnost, Rugova ce to traziti kasnije. Mozda su im metodi malo drugaciji, ali krajnji cilj je otprilike isti", rekao je Jaksic.

Na konferenciji za novinare DSS govorila je i ministar zdravlja u prelaznoj Vladi Srbije Nada Kostić. Ona je rekla da je u Ministarstvu nasledjena katastrofalna situacija, da su dugovanja fonda prema veledrogerijama i fabrikama lekova jako velika i da je zdravstvu u ovom trenutku najpotrebniji novac. "Kada se konstituise Savezna vlada koja ce moci da prihvati novac obecan iz inostranstva, pretpostavljam da ce tog trenutka zdravstvo, kao jedan od prioriteta, dobiti novac", rekla je Kosticeva dodajuci da ce "pokusati da premosti neke situacije da se ne oseti taj vakuum, da vidimo pre svega kolike su postojece zalihe u lekovima domacih proizvodjaca, u uvoznim lekovima, u humanitarnoj pomoci koja je nasledjena od ranije". "Mi jos uvek nemamo tacan uvid u te zalihe i u te rezerve. Jako se bojim da to sto postoji polako nekuda odlazi", rekla je ministar zdravlja u Vladi Srbije Nada Kostic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: