LUKOVAC: PRIJEM SRJ U UN ISHITREN AKT

Izvor: B92

Nedelja, 29.10.2000.

15:28

Default images
Crnogorski ministar inostranih poslova Branko Lukovac izjavio je u nedelju da je najavljeni prijem SRJ u Ujedinjene nacije "ishitren i pomalo trujumfalisticki akt kojim se slavi pobeda nad politikom destrukcije". "Crna Gora strahuje da bi ta zurba, u vreme euforicnih odnosa prema tako dugo ocekivanim promenama, mogla imati negativne reperkusije na proces dogovaranja o buducim odnosima Crne Gore i Srbije", rekao je Lukovac na medjunarodnoj konferenciji "Crna Gora na Balkanu, Crna Gora u Evropi", koja je nastavljena u Podgorici. Sef crnogorske diplomatije je ocenio da snage bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica jos nisu otisle sa politicke scene i da je medjunarodna zajednica "u zabludi" ako tako misli. "Snage starog rezima jos se nalaze u strukturama moci, neke adaptirane novoj realnosti, a neke verovatno spremne da se prilagode novim promenama", rekao je Lukovac, prenosi Beta.

Savetnik crnogorskog predsednika Miodrag Vukovic ocenio je da ulazak SRJ u UN moze stvoriti "drzavne probleme", jer je rec o "drzavi-provizorijumu koju je Slobodan Milosevic stvarao za sebe". Vukovic je rekao da ima "talasanja" u vladajucoj crnogorskoj koaliciji i nagovestaja prekomponovanja politicke scene u Crnoj Gori. "Zato ce Crna Gora definisati svoje politicke stavove radi njenog ocuvanja. Na kojoj ce to biti platformi, pokazace naredni dani", rekao je Vukovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: